Omgeving

De omgeving van De Spar, waar natuur en avontuur samenkomen!

Ons groepsverblijf en kampterrein, omringd door majestueuze bomen, biedt talloze mogelijkheden voor spel en activiteiten. Al met al de perfecte setting voor een onvergetelijk en avontuurlijk jeugdkamp.

Midden in natuurgebied Leudal

Gelegen in het hart van het natuurgebied Leudal, betovert De Spar met een uniek boslandschap en waterrijke omgeving. Het bijzondere bosgebied strekt zich uit tussen de dorpskernen Haelen, Roggel, Neer, Nunhem en Heythuysen, met een totaaloppervlakte van maar liefst 900 hectare. Staatsbosbeheer beheert een groot deel van dit gebied als reservaat, waarbij de nadruk ligt op het behoud van de natuurlijke schoonheid en biodiversiteit.

De beekdalen in het Leudal zijn van een schilderachtige schoonheid. Tussen de bomen van het natuurgebied slingeren de Zelsterbeek en de Leubeek. Het water heeft de beekdalen in eeuwen tijd zo diep uitgesleten dat er een soort van ravijnen zijn ontstaan. Op de overgang van hogere naar lagere gronden heeft afstromend regenwater holle wegen uitgesleten. De beekdalen zorgen ervoor dat het Leudal een landschap is met unieke flora en fauna. Het bestaat grotendeels uit bos met hazelaar, berk en wilg en in de wanden van de oevers leeft de ijsvogel die in de beken vissen vangt. Inmiddels is de bever de vaste bewoner van de beekoevers.

Perfect voor wandelingen

Wandel langs betoverende plekken zoals de Leumolen en het bezoekerscentrum Leudal, waar de natuurlijke pracht en historie samenkomen. In het Leudal kun je genieten van diverse wandelroutes, variërend van korte gemarkeerde routes tot uitgebreide knooppuntroutes die je zelf kunt samenstellen. Het bezoekerscentrum biedt niet alleen de mogelijkheid tot excursies, maar ook tot educatieve activiteiten en het ontdekken van het Leudalmuseum en wisselende tentoonstellingen. Voor kinderen zijn er speciale activiteiten beschikbaar, waarbij maatwerk mogelijk is voor groepen.

Ontdek de natuurlijke pracht en avontuurlijke mogelijkheden van De Spar en het omliggende Leudal, waar elk pad een nieuw avontuur kan betekenen!

Wandelroutes in het Leudal

Zie ook https://www.hartvanlimburg.nl/nl/wandelen-natuurgebied-het-leudal

Roggel

Wandelroute Leudal van 12 km

Haelen - Nunhem

Wandelroute Leudal van 12,2 km

Haelen - Heythuysen

Wandelroute Leudal van 10 km

Haelen

Wandelroute Leudal van 6,5 km

Heythuysen

Wandelroute Leudal van 10,3 km

Nog meer in de omgeving

Op het sportveld en in de bosrijke omgeving van Buitcentrum De Spar vermaken jullie je eindeloos. Mochten jullie toch nog op zoek zijn naar andere activiteiten in de buurt? Dan is er voor ieder wat wils. Wat dacht je bijvoorbeeld van de stoere activiteiten van Home of Heroes of  lekker zwemmen in het binnenzwembad op slechts één kilometer afstand? Of een bezoek aan het kasteel, de watermolens of één van de diverse musea? In de omgeving van Haelen is van alles te beleven voor jongeren. Ontdek het zelf of vraag ons naar de diverse mogelijkheden.